Lithofinder

Welkom bij LITHOFIN

De professionele oplossing voor het reinigen, beschermen en onderhouden

60 jaar kwaliteit en ervaring

Reinigen, beschermen en onderhouden

In 1953 begon Glaubrecht Stingel in Esslingen aan de Neckar met de productie van zijn moderne reinigingsmiddel: ST57 KUKÜ. De vraag naar dit en andere producten werd steeds groter en zo ontstond al snel een omvangrijk productassortiment.

Het groeiende succes van de firma Glaubrecht Stingel had tot gevolg dat het fabrieksterrein weldra te klein was. Daarom verhuisde het hele bedrijf in 1961 naar het nabijgelegen Wendlingen. Op het royale terrein ontstond de chemische fabriek van waaruit de producten aan klanten in heel Duitsland en later ook in de aangrenzende Europese landen werden geleverd.

In 1974 nam de zoon, Heinz-Peter Stingel, na de voltooiing van zijn chemiestudie, het bedrijf over. Hij legde met het bedrijf de nadruk op keramiek, natuursteen en kunststeen en bracht in 1979 alle producten onder in de merknaam LITHOFIN (Lithofin is een combinatie van het Griekse lithos = de steen en het Engelse finish = afwerking).

Door de twee belangrijke pijlers. kwaliteit en service, groeide het merk LITHOFIN al snel tot over de grenzen van Duitsland: Eerst binnen Europa, daarna ook overzee. Om recht te doen aan de toenemende bekendheid van de naam LITHOFIN, werd in 2006 LITHOFIN AG opgericht.

Op dit moment heeft LITHOFIN meer dan 60 medewerkers in dienst, die o.a. werkzaam zijn op de afdelingen ontwikkeling, productie, verkoop en administratie. LITHOFIN behoort tot de toonaangevende aanbieders op het gebied van reinigen, beschermen en onderhouden van keramiek, natuursteen en beton.